Agenda


22 april 2018| 15.00 uur: Celtic Ways door Merain, Witte Kerkjes Tour 2018
Entree: € 15,00 (kinderen t/m 15 jaar € 10,-) via www.meraintrio.com


Sprankelende Ierse muziek
in Hervormde Kerk Engelbert
Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs de mooiste witte kerkjes in Nederland. Laat u in deze prachtige kerk in Engelbert meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen vol melancholie en vrolijkheid.

De muziek:
Met dit concertprogramma biedt Merain een caleidoscopisch kijkje in de diversiteit van de Ierse muziektraditie, van barok tot pop. Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, zoals ‘Come by the Hills’ en ‘Siúil a Rún’ die de dames van Merain in geheel eigen arrangementen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische covers van Enya, U2 en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend muzikaal spektakel met verrassende bewerkingen, fascinerende toelichtingen en natuurlijk het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain:
De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit drie artiesten die hun instrument tot in de finesse beheersen: Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain zijn populair bij o.a. kamermuziekminnaars en Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig te gast bij radio 4. Het spel van Merain werd in de Duitse pers in december omschreven als “buitengewone klankmagie”.

Kaarten:
zondag 22 april 2018, 15:00 uur
Hervormde Kerk Engelbert, Engelberterweg 39, 9723 EJ Groningen
Kaarten zijn online te bestellen: €15,- (kinderen t/m 15 jaar €10,-) via www.meraintrio.com.

Witte Kerkjes Tour 2018
Merain’s Witte Kerkjes Tour trekt langs Hemrik, Ubbergen, Bladel, Terheijden, Den Ham en Engelbert. Voor meer informatie bezoekt u de site van Merain.


3, 17 en 24 maart 2018| 16.00 uur: Inloopconcerten, toegang gratis

Orgelbespelingen in EngelbertIn de veertigdagentijd, voorafgaand aan Pasen, vindt er in de maand maart in het kerkje van Engelbert een aantal orgelbespelingen plaats.
Verschillende organisten spelen steeds van 16:00 tot 17:00 uur op zaterdagmiddag.
Dit is het schema:

  • 3 maart : Frits Kaan
  • 17 maart : Bart Buist
  • 24 maart : Hans Nomen.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Het staat bezoekers vrij om tijdens de bespelingen in en uit te lopen.
Informatie over het concert door Hans Nomen vindt u hier.


Oudere activiteiten...